Kukuřičná polenta se špenátem a ovčí brynzou
Ingredience:
- 100g kukuřičné polenty instantní
- 200g mraženého listového špenátu
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 3 lžíce mléka
- 70g ovčí brynzy
Postup:
Polentu uvaříme dle návodu. Já si ji připravila den dopředu a nechala ji ztuhnout v lednici. Pak již stačí polentu nakrájet na požadované tvary, které restujeme na kapce olivového oleje dozlatova. Nakonec si připravíme špenát. Nejprve ho necháme rozehřát, přidáme mléko, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Dusíme ho přibližně 3-5 minut. Jakmile se nám špenát uvaří, můžeme začít servírovat. Já na talíř dala polentu, uvařený špenát a brynzu jsem si předem rozehřála v kastrůlku.
Komentáře
Okomentovat