Tempeh s dýňovou kaší a brokolicí

Ingredience:

  • 80g uzeného Tempeh
  • 1/4 dýně hokkaido 
  • 1 střední brambora
  • hrst mražené brokolice
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • česnek v prášku
  • lžička bílého jogurtu
Postup:
Dýni hokkaido a bramboru si oloupeme, nakrájíme na kostičky a společně vaříme ve vroucí vodě 10-15 minut. Poté scedíme a mixérem vytvoříme požadovanou konzistenci kaše. Nakonec stačí jen osolit a opepřit. V další fázi restujeme na kapce olivového oleje brokolici, kterou ochutíme dle chuti. Já použila sůl, pepř a špetku česnekového koření. Poté na pánvi z obou stran restujeme tempeh. Nepoužívám k tomu žádný olej, neboť uzený tempeh je sám o sobě dost mastný. Nakonec jen naservírujeme na talíř a dozdobíme bílým jogurtem. 

Komentáře

Oblíbené příspěvky