Tempeh s dýňovou kaší a brokolicí
Ingredience:
- 80g uzeného Tempeh
- 1/4 dýně hokkaido
- 1 střední brambora
- hrst mražené brokolice
- olivový olej
- sůl
- pepř
- česnek v prášku
- lžička bílého jogurtu
Postup:
Dýni hokkaido a bramboru si oloupeme, nakrájíme na kostičky a společně vaříme ve vroucí vodě 10-15 minut. Poté scedíme a mixérem vytvoříme požadovanou konzistenci kaše. Nakonec stačí jen osolit a opepřit. V další fázi restujeme na kapce olivového oleje brokolici, kterou ochutíme dle chuti. Já použila sůl, pepř a špetku česnekového koření. Poté na pánvi z obou stran restujeme tempeh. Nepoužívám k tomu žádný olej, neboť uzený tempeh je sám o sobě dost mastný. Nakonec jen naservírujeme na talíř a dozdobíme bílým jogurtem.
Komentáře
Okomentovat