Ratatouille s ovčí brynzou

Ingredience:
(2 porce)

  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 1 paprika
  • 2 spařená rajčata
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • rozmarýn
  • provensálské koření 
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • ovčí brynza
Postup:
Lilek, cuketu, papriku, rajčata a cibuli nakrájíme na větší kostičky. Česnek stačí pokrájet na tenké plátky. Poté na olivovém oleji restujeme nejprve lilek, po 2 minutách přidáme papriku. Dusíme cca 3 minuty. V této fázi do směsi přidáme rajčata, cibuli, česnek a nakonec cuketu, neboť ji stačí pouze krátká doba vaření. Zeleninovou směs dochutíme čerstvým rozmarýnem a přidáme provensálské koření a dusíme 15 minut. Nakonec jen dochutíme solí, pepřem a přidáme 2 lžíce studeného olivového oleje. Servírujeme zasypané ovčí brynzou. (Na slanost zeleniny si dávejte pozor, neboť brynza je sama o sobě velmi slaná! Proto raději doporučuji ochutnávat.)

Komentáře

Oblíbené příspěvky