Ratatouille s ovčí brynzou
Ingredience:
(2 porce)
(2 porce)
- 1 lilek
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 2 spařená rajčata
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- rozmarýn
- provensálské koření
- sůl
- pepř
- olivový olej
- ovčí brynza
Postup:
Lilek, cuketu, papriku, rajčata a cibuli nakrájíme na větší kostičky. Česnek stačí pokrájet na tenké plátky. Poté na olivovém oleji restujeme nejprve lilek, po 2 minutách přidáme papriku. Dusíme cca 3 minuty. V této fázi do směsi přidáme rajčata, cibuli, česnek a nakonec cuketu, neboť ji stačí pouze krátká doba vaření. Zeleninovou směs dochutíme čerstvým rozmarýnem a přidáme provensálské koření a dusíme 15 minut. Nakonec jen dochutíme solí, pepřem a přidáme 2 lžíce studeného olivového oleje. Servírujeme zasypané ovčí brynzou. (Na slanost zeleniny si dávejte pozor, neboť brynza je sama o sobě velmi slaná! Proto raději doporučuji ochutnávat.)
Komentáře
Okomentovat