Pečený batát s tofu a kukuřicí

Ingredience:
(2 porce)
  • 1 batát
  • 1 klas kukuřice
  • 120g přírodního tofu
  • 200g žampionů
  • 50g strouhaného parmazánu
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn
  • sušený česnek
  • olivový olej
Postup:
Batát rozpůlíme, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, sušeným česnekem a parmazánem. Dáme péci do předem rozehřáté trouby cca na 180°C a pečeme přibližně 40 minut, to záleží na velikosti batátu. Mezitím si na drobno pokrájíme cibuli. Na kostičky nakrájíme tofu a na plátky nakrájíme žampiony. Poté rozehřejeme kapku olivového oleje na pánvi a přidáme cibuli, restujeme ji, dokud zezlátne, stejný postup učiníme i s tofu a následně do této směsi přidáme plátky žampionů. Nakonec vše zakápneme sojovou omáčkou, osolíme, opepříme a přidáme parmazán. Restujeme dokud žampiony nezmenší svůj objem. Nakonec jen stačí uvařit kukuřici v osolené vodě a můžeme vše společně servírovat na talíř.

Komentáře

Oblíbené příspěvky